2014 metų festivalis

Festivalio programa

Galerija

Marijampolėje – premjera.
Klasikinės ir džiazo muzikos vasaros festivalis “Marijampolė Music Park”

Marijampolė – Suvalkijos regiono centras, neoficiali Suvalkijos sostinė, septintas miestas pagal dydį Lietuvoje. Šiame mieste pastaruosius kelerius metus vykdomi šeši viešųjų erdvių projektai, finansuojami ES ir valstybės lėšomis. Marijampoliečiai siekia tokio miesto, kurio viešose erdvėse būtų ne tik kultūrinis ir istorinis paveldas, bet ir sukurtos erdvės aktyviam kultūriniam šeimos poilsiui ir kultūrinėms pramogoms. Ne vienerius metus, Marijampolės savivaldybė prisidėdama prie Suvalkijos regione vykstančių kitų profesionalaus meno renginių, jau kelis metus brandino idėją surengti savo miesto vardo vertą profesionalios muzikos festivalį. Įspūdingai sutvarkyti miesto parkai, aikštės ir kiemeliai paskatino šią idėją pradėti įgyvendinti jau šių metų vasarą.

Rugpjūčio 27 dieną Marijampolės poezijos parke prasidės klasikinės ir džiazo muzikos vasaros festivalis “Marijampolė Music Park”. Festivalis truks iki rugpjūčio 31 dienos ir pasiūlys marijampoliečiams bei miesto svečiams keturis koncertus miesto parkuose bei kiemuose. Festivalyje dalyvaus žymūs Lietuvos klasikinės ir džiazo muzikos atlikėjai: dainininkės Neda Malūnavičiūtė bei Rūta Švipaitė, ansambliai „4Tango“ bei „Subtilu-z“, džiazo muzikos virtuozai Arkadijus Gotesmanas, Eugenijus Kanevičius, Vytis Smolskus, Dominykas Vyšniauskas. Originalią ir unikalią programą „Bach in India“ Marijampolė music park festivalis pasiūlys rugpjūčio 27 –tą dieną. Į Poezijos parką klausytojus kvies tris tūkstančius metų gyvuojantis hindustani muzikos stilius ir J.S.Bacho muzika, autentiškas muzikos intrumentas bansuri, pagamintas iš natūralaus bambuko ir klasikiniai muzikos instrumentai, muzikos stilių metamorfozė ir instrumentiniai netikėtumai. Šio koncerto sumanytojai ir atlikėjai – tai fleitininkas Vytautas Sriubikis, violončelininkas Povilas Jacunskas, pianistas Daumantas Slipkus, tabla grojantis Rytis Kamičaitis ir pagrindinis iėjos autorius – Ernestas Jepifanovas, arba kitaip Nadaprem. Ernestas hindustani muzikos stilių studijavo Indijoje, Delyje pas žymius Hindustani muzikos stiliaus meistrus ir yra vienintelis lietuvių specialistas įvaldęs hindustani stilių. Šiuo metu Ernestas Jepifanovas – Nadaprem gyvena ir kuria Vokietijoje, tad rugpjūčio 27 –tos dienos koncertas bus unikali galimybė ne tik marijampoliečiams, bet ir Lietuvos melomanams išgirsti ir pamatyti autentika, improvizacijomis ir profesionalumu skambantį projektą „Bach in India“.
Kviečiame paskutinį vasaros savaitgalį apsilankyti Marijampolėje ir pasiklausyti žaismingų Marijampolė Music Park festivalio koncertų.

Į visus Marijampolė Music Park koncertus klausytojai galės patekti nemokamai. Festivalį organizuoja všį „Sol artis“, rėmėjas ir partneris Marijampolės savivaldybė, informacinis rėmėjas žurnalas „Savaitė“.